close icon
Välkommen till Copykrea

Vi upptäcker att du navigerar från en annan plats till den som motsvarar denna webbplats. Vi har inte en webb för det land som du besöker oss, men vi har en internationell webb. Bekräfta vilken plats du vill besöka.


Vårt samvete är grönt

Vårt samvete är grönt

På Copykrea står det klart för oss att hållbarhet och skydd av planeten inte bara kan vara enkla slogans.

Vårt mål är att hitta en balans som gör att vi kan gå framåt utan att förstöra miljön. Så vad gör vi för att undvika detta? Tja, vad vi kan.

Till att börja med, och eftersom papper är grunden i en copy shop, har vi beslutat att endast använda FSC- och miljömärkt papper. Med andra ord papper som kommer från ansvarsfullt skötta skogar och som garanterar ett engagemang för miljöskydd.

För alla våra 80 g- och 100 g-utskrifter använder vi Navigator-papper. Och inte bara för att det är FSC- och miljömärkningscertifierat premiumpapper, utan för att företaget har ett koldioxidneutralt åtagande och är en pionjär inom storskaliga projekt för koldioxidkompensation. Vad innebär detta? De arbetar så att den mängd koldioxid som de genererar är lika stor som den mängd som de eliminerar. Ett åtagande som, om alla företag uppfyllde det, skulle begränsa den globala uppvärmningen (enligt experter) till 1,5 grader Celsius.

Därför har Navigator, trots att företaget redan 2021 uppnådde en 30-procentig minskning av sina CO2-utsläpp och att 70 procent av den energi som används kommer från förnybara källor, satt upp ett mål för 2035 att minskningen av CO2-utsläppen CO2 ska öka till 86 procent och att 100 procent av den energi som används för att tillverka pappret ska vara förnybar.

  

För våra 300g-utskrifter använder vi ColorCopy-papper, ett varumärke som ägs av företaget Mondi. Företaget har ett starkt engagemang för noll avskogning, hållbart skogsbruk och ansvarsfull upphandling och är FSC- och PEFC-certifierat. De har också en handlingsplan (MAP2030) som bygger på tre nyckelområden: lösningar för en cirkulär ekonomi, klimatförändringar samt medbestämmande och inkludering. 

Vi är också engagerade i ansvarsfull utskrift med bläckstråle- och laserutskriftsutrustning och användning av hållbara bläck. Likgiltighet är inte ett alternativ när det gäller vår planet.

TRYCKFÄRGER HÅLLBAR
NAVIGATOR ® PAPPER EKOLOGISK
MILJÖVÄNLIG UTSKRIFT
VÅRT SAMVETE ÄR GRÖNT

MILJÖVÄNLIG UTSKRIFT